Uit wat bestaat het uniform?
Het uniform bestaat uit een t-shirt, wollen trui en gele scoutsdas. Op de trui worden kentekens en jaartekens geplakt. Optionele mogelijkheden zijn een petje voor de jongsten, een pet voor de ouderen en een scoutsbroek. In het begin van het zeescoutsjaar is er een uniformactiviteit. Hier kan je alles bij de leiding bestellen.

Ik ben oudleiding, en ik mis de scouts?
Heb je ooit nog in onze scouts gezeten? Beetje heimwee? Zin in nostalgie of wil je een oudleidingactiviteit doen? Neem gerust contact op voor meer info. Mailen kan naar info@zeescoutingpebbles.be.

Wanneer gaan we op kamp?
Ons kamp gaat ongeveer door tijdens de eerste 2 weken van juli. Een vaste datum volgt later in het jaar. Hou dit in je achterhoofd wanneer je je vakantie plant.

Ik heb een vraag voor de groepsleiding, kan dat via e-mail?
Mail gerust je vragen, tips, suggesties en opmerkingen naar groepsleiding@zeescoutingpebbles.be.

Ik wil een uniform of materiaal aankopen, maar waar is de scoutsshop? En wat vind ik er?
De dichtsbijzijnde scoutsshop is in Hasselt. De overige bevinden zich in verschillende vlaamse grootsteden. Voor alle informatie kan je terecht op hun website, www.hopper.be.

Hoe zit de scouts-organisatie in elkaar?
Onze overkoepelende organisatie is scouts en gidsen vlaanderen, vroeger vvksm. Deze is opgedeeld in verschillende gouwen. De onze is gouw Limburg. Elke gouw is nog eens opgedeeld in districten, het onze is district Grevenbroek. Elk district omvat een aantal scoutsgroepen.

Er zijn nog massa’s vragen die ik hier niet beantwoord vind.
Stuur gerust een mail met vragen.